Een Bloomberg analist zegt dat Bitcoin op het punt staat van een Bull Run

De Bitcoin-markt vertoont tekenen van een Bull Run. Uit de laatste analistenpeiling van Bloomberg blijkt dat 42% van de analisten bullish is over Bitcoin. Dit is het hoogste aantal sinds het hoogtepunt van de bullmarkt in januari. Het is ook meer dan het dubbele van het aantal stijgende analisten in juni. De recente opleving van bullish analisten kan worden toegeschreven aan drie belangrijke drijfveren: XRP, Bakkt, en gelicentieerde beurzen. Laten we eens kijken waarom elk van deze factoren zal helpen om de bullmarkt terug te brengen.

Ripple and Bitcoin

De belangrijkste factor die de Bitcoin-markt drijft, is de aanstaande lancering van XRP. XRP is de native token van de Ripple blockchain. Het team achter XXRP werkt sinds eind 2016 samen met financiële instellingen om een betalingsinfrastructuur te bouwen die XRP als rails gebruikt.

De financiële instellingen die deelnamen aan het proefprogramma hebben gewacht op goedkeuring van de toezichthouder om XRP als betalingsinfrastructuur te implementeren. Recente opmerkingen van de hoofden van de SEC en de CFTC hebben de wettelijke goedkeuring van XRP als digitaal actief op een snel spoor gezet. Dit heeft de waarde van XRP omhoog doen schieten. XRP is verhandeld op meer dan $ 0,35 per token. Dit is meer dan 100% hoger per token dan de prijs van XRP op 16 januari, de dag voor de bull run. De waarde van Bitcoin, aan de andere kant, is relatief vlak geweest tijdens deze periode, waardoor veel financiële analisten geloven dat de lancering van XRP een grote stijging van de waarde van XBT zal veroorzaken.

Bakken en de institutionele push

De handelsvolumes in Bitcoin zijn sinds het begin van het jaar consequent gestegen. De meest recente volumecijfers laten zien dat het totale handelsvolume van Bitcoin is gestegen naar $15 miljard. Dit is een meer dan verzesvoudiging van het handelsvolume ten opzichte van de $2,5 miljard die in april werd gerapporteerd. De stijging van het handelsvolume wordt gedreven door twee factoren: Bakkt en de institutionele push. Het Bakkt-project is een joint venture tussen de Intercontinental Exchange en Starbucks. Het doel van dit project is een gereguleerde beurs te creëren voor digitale activa, met name Bitcoin. Wanneer Bakkt van start gaat, kunnen de grote institutionele beleggers op dezelfde schaal geld in digitale activa gaan pompen als ze met traditionele activa doen. De institutionele push wordt geleid door Fidelity, ’s werelds grootste beleggingsfondsbeheerder. Fidelity heeft een handelssysteem ontwikkeld dat fondsbeheerders in staat stelt Bitcoin te kopen namens hun klanten. Wanneer fondsbeheerders Bitcoin gaan kopen, zullen ze dat doen tegen veel hogere prijzen dan nu het geval is.

Gelicentieerde beurzen

De regeldruk in de VS heeft ertoe geleid dat veel beurzen geen Amerikaanse klanten meer bedienen. Daardoor hebben Amerikaanse beleggers nog maar weinig opties om toegang te krijgen tot de markt. Het gebrek aan liquiditeit op de Amerikaanse markt heeft geleid tot grote bied-laat spreads en hoge transactiekosten. Dit is aan het veranderen nu beurzen die groen licht hebben gekregen van de toezichthouders nu Amerikaanse beleggers verwelkomen. De recente toevoegingen zijn Coinbase en eToro. Wanneer Coinbase en eToro Amerikaanse beleggers gaan bedienen, zal de liquiditeit in de markt toenemen. Dit zal leiden tot lagere transactiekosten en krappere bid-ask spreads in de markt. De toegenomen liquiditeit zal de beurzen ook helpen investeerders aan te trekken uit landen als Japan en Zuid-Korea. De twee landen zijn de thuisbasis van ’s werelds grootste crypto-investeerders. In Japan bedragen de handelsvolumes op de grote beurzen $ 30 miljard per maand. In Zuid-Korea zijn de handelsvolumes $ 20 miljard per maand. Maar de hoge regelgevingsbarrière in deze twee landen heeft ervoor gezorgd dat de meeste beleggers geen toegang hebben tot de markt in de VS.

Conclusie.

De Bitcoin-markt vertoont tekenen van een Bull Run. Uit de laatste analistenpeiling van Bloomberg blijkt dat 42% van de analisten bullish is over Bitcoin. Dit is het hoogste aantal sinds het hoogtepunt van de bullmarkt in januari. Het is ook meer dan het dubbele van het aantal stijgende analisten in juni. De recente opleving van bullish analisten kan worden toegeschreven aan drie belangrijke drijfveren: XRP, Bakkt, en gelicentieerde exchanges. Als deze drivers waar blijken te zijn, zal de Bull Run massaal worden.

Mobiele versie afsluiten