5 Redenen waarom je Cryptocurrency zou moeten kiezen boven PayPal en iDeal

Cryptocurrencies zoals Bitcoin, Ethereum en andere digitale activa zijn een wereldwijd fenomeen geworden. Cryptocurrencies worden ook wel virtuele valuta’s genoemd. Ze worden ook wel digitale activa of cryptoassets genoemd. Ze maken gebruik van cryptografie voor veilige betalingen en online delen zonder vertrouwen. Met virtuele valuta’s zoals Bitcoin kunt u anoniem dingen kopen van iemand die uw identiteit niet kent. Veel mensen gebruiken deze virtuele valuta’s als betaalmethode in plaats van hun creditcard te gebruiken op winkelsites. Daarom is het belangrijk voor u om de voordelen te begrijpen die komen met het kiezen van Cryptocurrency boven PayPal en iDeal bij het maken van online betalingen. Hier is waarom u Cryptocurrency zou moeten kiezen boven andere betaalmethoden

Easier to use

Cryptocurrencies zijn gedecentraliseerd, wat betekent dat er niet één centrale autoriteit is die het netwerk controleert. Je hoeft geen persoonlijke informatie of papierwerk te verstrekken bij het omzetten van cryptocurrencies naar contant geld. Op die manier ben je in staat om elke betaling te doen zonder derden toegang te geven tot je informatie. Het is ook gemakkelijker om een op contant geld gebaseerd systeem te gebruiken dan een op kredietkaarten gebaseerd systeem.

Lagere kosten vergeleken met PayPal en iDeal

Wanneer je PayPal of iDeal gebruikt om een betaling te doen, betaal je een service fee. Er zijn in-store cash-back incentives om online betalingen te doen. Met de opkomst van cryptocurrencies hoef je echter geen transactiekosten te betalen. Het versturen van een cryptobetaling is ook goedkoper dan het gebruik van PayPal of iDeal. Dit komt omdat er geen chargebacks of refunds zijn, en geen chargebacks resulteren in lagere kosten om zaken te doen.

Niet-traceerbare betaalmethode.

Wanneer u een credit card gebruikt voor online betalingen, is deze traceerbaar. Dat betekent dat de creditcardmaatschappij uw betalingsinformatie opslaat en deze kan delen met justitie. Ze bewaren uw informatie ook tot 7 jaar lang om u te helpen een claim in te dienen als uw artikel niet is aangekomen. Dit kan gevaarlijk zijn omdat cybercriminelen uw creditcardgegevens kunnen gebruiken om fraude te plegen met uw rekening. Ze kunnen ook uw financiële gegevens krijgen om online fraude te plegen. Dit kan gevaarlijk zijn omdat u het niet kunt bewijzen.

Beveiligde betaalmethode.

Wanneer u een creditcard gebruikt voor online betalingen, is dat niet veilig. Dat komt omdat creditcardbedrijven uw betalingsinformatie opslaan en deze met derden kunnen delen. Ze slaan uw informatie ook tot 7 jaar op om u te helpen een claim in te dienen als uw artikel niet is aangekomen. Daarom is het gebruik van een creditcard als betaalmethode niet veilig, omdat u niet weet wie of wat de informatie krijgt.

Bescherm uw digitale activa tegen cyberaanvallen.

Digitale activa, zoals cryptocurrencies en aandelen, worden opgeslagen in een digitale portemonnee. Wanneer u een cryptocurrency wallet gebruikt, hoeft u niet te vertrouwen op een derde partij zoals een wallet service of een custodial wallet. Dit komt omdat u de controle heeft over de private sleutels en sleutels die u toegang geven tot uw digitale activa. Daarom kunt u uw digitale activa beschermen tegen cyberaanvallen.

Conclusie.

Cryptocurrencies, zoals Bitcoin, bieden veel voordelen ten opzichte van andere betaalmethoden. Ze zijn goedkoper dan PayPal en makkelijker te gebruiken. Ze zijn ook veiliger omdat je je creditcardgegevens niet hoeft te geven. Ze zijn ook meer privé omdat u uw portemonnee beheert en niet afhankelijk bent van een derde partij. Wanneer u ervoor kiest om cryptocurrency te gebruiken, kunt u er zeker van zijn dat u het meeste uit uw online betalingen haalt.

Mobiele versie afsluiten